17 / November / 2010 Et sted utafor Amazonas deltaet.
Så kom vi oss avgårde nordover fra Fortaleza også. Det ble bare 5 dager i den havna, og det er jo ingenting for oss! Byen var sikkert fin og spennende på mange vis, men vi hørte fra alle hold hvor farlig det var. Peligroso..! Så man må ta taxi overalt for å unngå å bli overfalt. Vanskelig å vite hvor farlig det var, men alle båtfolkene vi møtte hadde samme holdninga. Det var en favela rett utafor inngangen til marina/hotell komplekset, men vaktene passet på døgnet rundt så vi var trygge der. Så annerledes enn Jacare og Joao Pessoa hvor vi ikke fryktet noe annet enn et bestemt øde veistrekk på kvelden. Det var fint å bo i et hotell kompleks i med svømmebasseng, tennisbane, spillerom og alle fasiliteter. Men når det er alt du kan gjøre blir det også kjedelig etter noen dager. I hvert fall for noen av oss! Og særlig når våre argentinske venner også hadde dratt, og vi har tenkt å møte dem igjen i neste havn!
It was nice to stay in the hotel complex for some days, with swimming pool, tennis courts, game rooms and all kinds of facilities for us to use. But if that is all you feel free to do you get bored after some days! At least some of us do!
Det ble forresten til at vi tok en liten spasertur i Fortaleza også, bort til Mercado Central sammen med et brasiliansk par på en annen båt som gjerne ville ha følge. I følge dem var det ei jente som smatt gjennom et hull i gjerdet da hun så oss komme, en utsendt speider som sikkert skulle varsle gjengen om at en flokk med dumme turister var på vei, kanskje.. Vi hadde tatt av oss alt av smykker og prangende belter, vesker osv., men klarte nok ikke helt å gå i ett med terrenget. Det skal mere til for å bli borte i mengden. Jaja, vi krysset gata og ingen gjeng kom etter oss så vi får vel aldri vite om det noen gang var noen fare. Det var forresten et veldig flott marked, fire etasjer med små boder som solgte alt av klær, sko, krydder, hengekøyer, vesker, hatter.. Myldrende liv og vel verdt den farlige spaserturen på 10 minutter hver vei!
Nå er vi på vei mot Fransk Guyana, og er kommet ca en tredjedel av strekket på knappe tre dager. Håper vi etterhvert skal få den medstrømmen som alle snakker om. Foreløpig har det vært heller lett vind og litt motstrøm hvis loggen vår er riktig kalibrert. Det er tjue gradminutter igjen til vi når Ekvator. Det er kjempevarmt både inne og ute, så vi drikker vann, juice, te kaffe og alt vi finner til å slukke tørsten.
Vi har seilt 348 nm på 70 timer siden Fortaleza og GPSen viser at det er 681 nm igjen til Kourou, Fransk Guyana.

Gjertrud