19 / March / 2011 Martinique

Bare en kort oppdatering: Vi er nå på Martinique som betyr at vi har entret Den europeiske union igjen! Våre venner på Ypake var her allerede og inviterte oss til å Pilis 10-årsjubileum! Selvfølgelig kunne vi ikke gå glipp av en sånn anledning og satte kursen ut fra Rodney Bay på nordenden av St. Lucia rett før klokka 12. Vi hadde forlatt Marigot Bay dagen før etter som vi hadde lyst til å innom Pigeon Island før vi forlotSt. Lucia. Dette er en nasjonalpark i det nordvestlige hjørnet av øya og omfatter i tillegg til det naturen byr på også ruiner av militære installasjoner fra tidligere dager. Vi lærte at den første europeiske bosetter på St. Lucia bodde her. Han var en pirat ved navn Francois Leclerc eller «Wooden Leg». Den tidligere øya er nå koblet til resten av St. Lucia via en landfylling. Landskapet er i hovedsak to vulkanske topper og utgjorde nok et perfekt sted for alle som ønsket å ha overblikk over havområdene omkring.
Men nå er vi altså på Martinique. Le Marin er en stor yacht havn og som sådan virker det ikke veldig autentisk karibisk her.. Derfor tok Stein og jeg en tur med lokale busser i går, for å se hva mer det er å se. Ingeborg og Thorstein prioriterte å studere og å være sammen med Ypake ungdommene. Men vi dro til Fort
de France, og gikk litt rundt i byen. Kikket inn på det gamle biblioteket som i dag både er en severdighet og fungerer som et offentlig bibliotek. Ellers gikk vi langs vannkanten som er veldig fint laget. Den nye brygga gjøre det nok enkelt og greit å komme i land med jolla fra ankerplassen i bukta. Vi dro videre for å se mer av innlandet og fant en buss til byen Francois. Det begynte imidlertid å regne kraftig etterhvert så det var ikke veldig hyggelig.. Men vi fikk se noen av de store bananplantasjene de har her! Vi tror de tjener på å være innenfor EUs grenser, og dermed ha tilgang til det europeiske markedet. Vi har blitt fortalt at mange øyer lenger sør har gitt opp å dyrke bananer på grunn av problemene med markedsadgang. Forresten, var bussbillettene mye dyrere her enn lenger sør. Mer som europeiske priser .. Og veiene her holder også europeisk standard som er mer enn du kan si om veiene på noen av de stedene vi har vært siden vi krysset Atlanteren!
I morgen planlegger vi å fortsette å Dominica. Det er ingen gode havner der i henhold til det vi har hørt og lest, men vi håper på det beste. Bare vi får godt ankerfeste og en rolig dag eller to er vi fornøyd..