20 / June / 2010 Halvveis!
For to timer siden passerte vi halvveis på strekket mot Mindelo på Kapp Verde, 427 nm igjen! Det ble feiret med pils og brus i cockpit, og jemmen kom det ikke både delfiner og en skilpadde forbi for å gratulere.. Jaja, så var det vel et sammentreff da, kansjke vi bare ikke har fulgt godt nok med tidligere. Men det var i hvertfall de første vi så på denne turen. Dessuten har de andre sett flyvefisk, riktignok bare enkeltfisker, men allikevel. Vi gleder oss til å prøvesmake stekt flyvefisk om noen skulle finne på å lande på båten!
Det har vært overskyet i dag, så solpanelene gir ikke full effekt. Men slepegeneratoren spinner og spinner så vi har nok strøm om vi ikke sløser. Og det gjør vi jo ikke så lenge vi bare slapper av i cockpit, leser, prater og følger med rundt oss. I går brukte jeg filmkameraet for å fange utsikten fra cockpit. Håper å få lagt ut noe til dere snart.Ingeborg og jeg synes det er gøy å redigere disse snuttene, og håper vi blir flinkere etterhvert!
Vind, væ og framdrift: Det har vært kuling, liten kuling til stiv kuling det siste døgnet, og vi kjører med revede seil. Det skal visstnok bli roligere igjen i morra. Temperaturen er 23,9 gr i vannet, 21,6 gr i lufta. Vi har seilt 120 nm siste døgn og posisjonen nå er 22 gr 56 N og 21 gr 17 W.

Gjertrud