25 / June / 2010 Marina Mindelo!
Hadde hørt at det tok ei uke ned hit, men det er med snitt på 5 knop og rett linje. Vi holdt 5 knop mye av tia, men vinden kom rett bakfra så det ble sikk-sakk. Vi er også ganske bestemt på å seile, dvs. ikke kjøre motor, så da vinden døde gikk farten ned. Dessuten var vi nesten helt selvforsynt med strøm fra solpaneler og slepegenerator, og det er vi fornøyd med.
Kapp Verde, eller i denne omgang Mindelo, virker som et eksotisk sted. Dette er Afrika, selv om det også er preget av en historie som portugisisk koloni. Gatebildet er langt fra homogent. De vi har møtt så langt er hyggelige og veldig hjelpsomme. Vi har lest litt før vi kom, men det var faktisk ikke så mange bøker å finne. Det er en ung befolkning, og det er flere Cap Verdianere utenlands enn her på øyene. Bidrag fra disse i utlendighet blir nevnt sm en viktig inntektskilde!
Vi har ikke fått sjekket inn i landet ennå da det er fridag her i landet i dag. Vi har ryddet ute og tatt inn løse gjenstander som kan være fristende for fattige forbipasserende.. Det advares mot tyverier her på nettsidene for båtfolket. Det virker imidlertid som de har fått på plass nye gjerder og porter og alarmsystemer i det siste så vi tror det går bra. Nå skal vi ta oss en god dusj alle sammen etter 10 dager til sjøs.. Det er en helt moderne marina her og finfine dusjfasiliteter. Så skal vi rusle en tur i byen og kanskje ta en tur på Clube Nautico. Båten må spyles også, men det tar vi i morra.

Gjertrud